I Liams skola finns det barn med alla nationaliteter. Ibland är vi hemma hos Liams kompisar från skolan och får en liten inblick i hur andra lever. En av Liams kompisar har en mamma från Indonesien och varje gång vi är där bjuder hon på asiatiska tilltugg till mellanmål. Helt fantastiskt gott, speciellt om man jämför med mackorna och fruktsalladen som jag brukar slänga fram på bordet.
Denna gång hade Rose, som mamman heter, lovat att visa hur man lagar vissa traditionella rätter, kyckling i röd curry och wokade nudlar. I min värld är kyckling i röd curry en ganska enkel rätt med färdig röd curry på burk och cocosmjölk. Enligt Rose smakar röd curry på burk dåligt, hon räckte ut tungan och rynkade på pannan när hon sa det, inte ens i närheten av originalet så om man ska göra en röd curry ska man göra det från grunden.
Köket fylldes av dofter från korianderrot, palmsocker, galangal, lime blad och annat som ingår i thailändsk matlagning men som åtminstone jag brukar gena förbi. Fantastiskt gott och intressant att få se hela processen från grunden. Det måste jag absolut testa göra hemma någon gång.
|
Några av ingredienserna till en röd curry |
|
Rose, Marmee och Branca |
|
Kyckling i röd curry |
|
Stekta nudlar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar